Glasvezel Nederland Nieuws

Toch glasvezel in Castricum?

Volgens de laatste onbevestigde geruchten bestaat er een kans dat Reggefiber tóch een glasvezelnet in Castricum aan gaat leggen. In december trok de firma zich terug.

... Lees meer


Israël sluit aan op glasvezelnet

Israël krijgt een breedbandige aansluiting op de wereldomspannende glasvezelring van Interoute. De firma heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met het Israëlische bedrijf Bezeq International.

... Lees meer


Geen glas voor Calfven

Calfven komt niet in aanmerking voor glasvezel. Dat meldt Bart Verhoeks van Reggefiber, het bedrijf dat glasvezel wil aanleggen in de gemeente Woensdrecht.

... Lees meer


VVD wil internetkabel in dijken

De VVD pleit voor een internetkabel in dijken. Daardoor zouden plattelandsgebieden in Nederland kunnen worden voorzien van breedbandinternet. Van degenen die nu geen mogelijkheid hebben om breedband internet te nemen, wonen er velen dichtbij dijken, zo zeggen VVD–Kamerleden Afke Schaart en Anne–Wil Lucas.

... Lees meer


'Ziggo wil niet actief worden op FTTH-netwerk Woensdrecht'

Ziggo gaat niet in op de uitnodiging van glasvezelaanbieder Reggefiber om aan te sluiten op een toekomstig glasvezelnetwerk in de gemeente Woensdrecht. Dat schrijft Glasvezel Nieuws. Ziggo zegt al glasvezelsnelheden te kunnen bieden.

... Lees meer


Glasvezel in Elspeet?

De glasvezel moeilijkheden lopen hoog op nu de einddatum van 5 februari in zicht komt. De werving langs de deur, telefonisch en via internet en e-mail loopt op volle toeren in Elspeet, Vierhouten en Hulshorst.

... Lees meer


Grootschalige kwaliteitstest ondersteunt Digitale Agenda

De Europese Unie zoekt 6000 vrijwilligers in Nederland om de kwaliteit en snelheid van breedbandverbindingen naar hun woning te testen. Deze studie maakt deel uit van een grootschalig onderzoek in de 27 lidstaten van de EU, aangevuld met landen als IJsland, Noorwegen en Kroatië.

... Lees meer


Start aanleg zakelijk glasvezel Asten en Someren

Vier maanden geleden heeft Breedband Asten en Someren de ondernemers op de industrieterreinen benaderd over de mogelijkheden van een zakelijke glasvezel aansluiting.

... Lees meer


Kabelinternet maakt snelheid vaker waar dan ADSL

Uit onderzoek van Muvara en iPing Research blijkt dat consumenten van internet via de kabel gemiddeld vaker de geadverteerde snelheid halen dan consumenten met een ADSL verbinding. De helft van de gebruikers van kabelinternet haalt meer dan 75% van de geadverteerde snelheid. Van de ADSL-gebruikers haalt de helft niet meer dan 42% van de geadverteerde snelheid. iPing doet onafhankelijk onderzoek naar internetdiensten. Voor NLkabel heeft zij in samenwerking met Muvara vergelijkend onderzoek gedaan tussen kabel- en ADSL2+-verbindingen met een geadverteerde downloadsnelheid van 20-30 Mbps.

... Lees meer


Glashart Media lanceert iPad app

Glashart Media lanceert de Glashart Media TV App voor Apple iPad. Met die app is op afstand de Media settopbox van Glashart te bedienen. Ook kan men in een uitgebreide tv–gids bladeren, zappen en herinneringen instellen. Klanten met een harddisk recorder kunnen zelfs live tv pauzeren en opgenomen programma's beheren op de lange afstand.

... Lees meer


Nominaties in Lelystad voor glasvezel

LELYSTAD – Het glasvezelnetwerk in de gemeente Lelystad wordt mogelijk groter. Na de Landstreken en een deel van de Warande zijn Lelystad–Haven en de wijk Schoener in de race voor glasvezel.... Lees meer


Kliksafe introduceert diensten op glasvezel

Provider Kliksafe introduceert glasvezeldiensten. De pakketten zijn er als 30/30, 50/50 en 100/100 download en upload. Vaste telefonie is 2,50 euro per maand extra, met gratis gesprekken naar andere abonnees van Kliksafe.

... Lees meer


KPN legt de lat hoog voor de kabel als de glasvezelaanbieders

KPN lanceerden, 10 januari, zijn 500 Mbps dienst over glasvezel in het Amsterdamse IJburg. Dat gebeurt als onderdeel van een vervanging van de Goud, Zilver en Brons pakketten voor FTTH door Premium, Standaard en Instap. De prijs is ongewijzigd: 85, 65 en 55 euro per maand (afgezien van een korting gedurende de eerste maanden en een eenmalige fee voor activering).

... Lees meer


Nederland blijft leidend in vast breedband

De International Telecommunications Union, een onderdeel van de Verenigde Naties, heeft zijn jaarlijkse rapport over 'de mondiale staat van telecommunicatie' gepubliceerd. Hierin wordt onder meer vastgesteld dat Nederland wereldwijd de absolute koploper is als het gaat om het aantal breedbandaansluitingen per 100 inwoners.

... Lees meer


Mogelijk glasvezel voor bedrijven Heusden

De op de Heusden bedrijventerrein (Vlijmen) gevestigde bedrijven voelen voor hun digitale communicatie wel voor aansluiting op een eigen glasvezelnet.

... Lees meer


Glasvezel kan met alarmknop

De Beuningse zorgstichting Perspectief heeft zijn zorgen geuit over het gebruik van glasvezel in combinatie met de zorgalarmering.

... Lees meer


Glasvezel in Neede!

NEEDE — Woensdag maakte de initatiefgroep Neede op Glasvezel bekend dat het percentage aanmeldingen van 30% ruim gehaald is. Dit betekent dat Neede aangesloten zal worden op glasvezel.

... Lees meer


Huis is straks op afstand te bedienen

De verwarming vast aanzetten terwijl je in de auto onderweg naar huis bent, de verlichting thuis inschakelen vanaf je vakantieadres, de camera's die je huis bewaken controleren vanaf je hotelkamer. De horizon van oneindig huiselijk gemak is ons jarenlang voorgehouden.

... Lees meer


Nieuwe zenderindeling Glashart Media en partners

Glashart Media past de zenderindeling van zijn televisiediensten per 3 januari aan. Alle aanbieders van televisiediensten over glasvezel, die gebruik maken van het Glashart–aanbod, laten dit aan hun klanten weten. Hieronder XMS, OnsNet Eindhoven, OnetNet Nuenen, OnsBrabantNet, Lijbrandt, Solcon en Concepts ICT.

... Lees meer


Bouw LTE–netwerk op Utrecht Science Park gestart

Deze week is de bouw van een 4G–mobiel (LTE) pilot–netwerk op het Utrecht Science Park gestart. Dat maakt SURFnet vanmiddag bekend. In oktober besloten SURFnet en KPN gezamenlijk onderzoek te doen naar betere integratie van mobiele netwerken op internet. De bouw van het Utrechtse LTE–netwerk is hier onderdeel van.

... Lees meer


Hogere kwaliteit HD nog niet bij KPN

Wie kijkt naar IPTV via WBA–glasvezelnetwerken krijgt HD in een betere beeldkwaliteit te zien. Alleen bij KPN Interactieve TV is dit niet het geval.

... Lees meer


KPN stoot Franse dochteronderneming af

Telecomprovider KPN stoot zijn Franse dochteronderneming KPN France af. Het bedrijf wordt verkocht aan een Franse telecomprovider. KPN bood in Frankrijk geen diensten aan onder zijn eigen naam, maar als sim–only–provider Simyo.

... Lees meer


Glasvezelkabel is het goud van de toekomst

RAAMSDONKSVEER – "De glasvezelkabel is het goud van de toekomst. Overal waar industrieterreinen en nieuwbouwwijken worden aangelegd, is glas de standaard." Zo ongeveer luidden de woorden van wethouder Albert Smit, die woensdag het startsein gaf voor het graven van een glasvezelnetwerk onder industrieterrein Dombosch in Raamsdonksveer.

... Lees meer


Bruggen Flevoland door glasvezel op afstand bedienbaar

Vanaf december 2013 worden alle bruggen en sluizen van de provincie Flevoland op afstand bediend.

... Lees meer


Eurofiber en Nucleus gaan samen glasverbindingen aanbieden

Nucleus, gespecialiseerd in professionele hosting, gaat samenwerken met Eurofiber. De samenwerking houdt in dat Nucleus de glasvezelverbindingen van Eurofiber aanbiedt als onderdeel van zijn oplossingen.

... Lees meer


3FM Serious Request nu in HD via glasvezel

Utrecht, 12 december 2011 – Dit jaar kunnen de uitzendingen van 3FM Serious Request vanuit het Glazen Huis in Leiden (van 18 tot en met 24 december) ook live gevolgd worden in haarscherpe HD-kwaliteit.

... Lees meer


KPN experimenteert met 500 Mbps–verbinding

AMSTERDAM – KPN gaat op korte termijn de eerste experimenten starten met een glasvezelverbinding van 500 Mbps.

... Lees meer


Winstkansen in glasvezel voor Brabant-Gelderland

Investeringsfonds CIF neemt het CAI netwerk Brabant-Gelderland over en belooft de klanten binnen 2 jaar een open glasvezelnet.

... Lees meer


Nieuw Heeten nog steeds koploper voor glasvezel

RAALTE/OLST-WIJHE - In alle dorpen in de gemeente Raalte en Olst-Wijhe hebben de afgelopen week zich flink meer mensen aangemeld voor glasvezel.

... Lees meer


Supersnelle glasvezel in aantocht

Een doorbraak in de materiaalkunde. In de Verenigde Staten zijn technici er in geslaagd een nieuw materiaal te maken: erbium chloride silicaat. Daarmee zijn grote verbeteringen mogelijk op het gebied van computerchips, internetverbindingen en zonnecellen.

... Lees meer


Ontwikkelingen op het gebied van glasvezel

De uitrol van glasvezel in Nederland verloopt gestaag, toch zijn er veel ontwikkelingen gesignaleerd op de glasvezelmarkt. Technici in de Verenigde staten hebben een glasvezelkabel ontwikkeld met een mengeling van erbium wat zou zorgen voor hogere snelheden.

... Lees meer


Multivisie biedt digitale tv via glasvezel

Aanbieder van digitale televisiediensten Multivisie TV is vanaf 15 november gestart met het aanbieden van zijn diensten via glasvezel. Het bedrijf maakt daarbij gebruik van het netwerk van GlasOperator. Klanten kunnen een basis IP tv-abonnement afnemen voor 12,50 euro per maand. Hiervoor krijgen zij 29 van de meest bekeken zenders in Nederland zoals de publieke omroepen, commerciële, regionale, lokale en buitenlandse zenders.

... Lees meer


Glasvezel voor Tielse bedrijven

TIEL – Ondernemers Coöperatie Tiel begint begin 2012 met de aanleg van een glasvezelnetwerk op alle bedrijventerreinen in Tiel. Het netwerk wordt van, voor en door de ondernemers.

... Lees meer


KPN vergoedt klanten wegens tekort decoders

Recent meldde Totaal TV nog dat KPN al een half miljoen klanten heeft voor het iTV product dat via ADSL of Glasvezel wordt aangeleverd. Het bedrijf moet echter een aantal klanten financieel gaan vergoeden omdat de ontvangers niet geleverd worden.

... Lees meer


KPN lijft XMS, Concepts ICT, Lijbrandt en Edutel in

KPN maakt vaart met de uitrol van zijn glasvezeldiensten door de overname van diverse aanbieders van dergelijke diensten, waaronder XMS en Concepts ICT. In 2015 wil KPN uiteindelijk 45 procent van de breedbandmarkt bedienen.

... Lees meer


Boxtel laat glasvezel voorlopig schieten

De gemeente Boxtel zet de plannen voor een glasvezelnetwerk op een laag vuur. De kosten zijn volgens het college nog te hoog.

... Lees meer


Zenderuitbreiding KPN Interactieve TV

Het aantal Nederlandse huisgezinnen dat via koperdraad (DSL) en glasvezel via KPN Interactieve TV naar digitale televisie kijkt stijgt gestaag. En het aantal, dat men kan bekijken wordt ook steeds groter.

... Lees meer


Nunspeet wil glasvezel in buitengebied

Nunspeet wil in navolging van de Gelderse plaatsen Bronckhorst, Berkelland en Lochem, ook in aanmerking komen voor een pilot met glasvezel in het buitengebied. Dit maakte bestuurslid van CDA Nunspeet Henk Kleijn woensdag bekend in een ingestuurd lezersartikel.

... Lees meer


KPN geeft tegengas aan kabelaars

Door de voorgenomen overname door KPN van een viertal glasvezeldienstverleners van Reggefiber breidt KPN het abonnee in een keer uit met circa 110.000. Of KPN met deze aankondigde winst reageert op de recente marketing campagnes van vijanden Ziggo en UPC is niet zeker, maar wel wordt duidelijk dat de nationale schaatssponsor het aanbieden van TV diensten steeds meer als hoofd activiteit aanmerkt.

... Lees meer


Amersfoort maakt glasvezeldiensten gratis

AMERSFOORT – De gemeente Amersfoort en Reggefiber gaan breedbandtechnologieën aanbieden. Zo kan iedereen een eigen televisiekanaal starten.

... Lees meer


Glashart Media en De Telegraaf lanceren Interactieve TV App

Glashart Media en Telegraaf Media Nederland brengen het nieuws van De Telegraaf naar de huiskamer via Interactieve TV. Vanaf vandaag is De Telegraaf beschikbaar op Interactieve TV via Glashart Media.

... Lees meer

Zoeken op woonplaats

Nieuws

Toch glasvezel in Castricum?

Volgens de laatste onbevestigde geruchten besta... Lees meer

Israël sluit aan op glasvezelnet

Israël krijgt een breedbandige aansluiting... Lees meer