Nunspeet wil glasvezel in buitengebied

Datum: 2011-11-17

Nunspeet wil in navolging van de Gelderse plaatsen Bronckhorst, Berkelland en Lochem, ook in aanmerking komen voor een pilot met glasvezel in het buitengebied. Dit maakte bestuurslid van CDA Nunspeet Henk Kleijn woensdag bekend in een ingestuurd lezersartikel.

De pilot, met mogelijk steun van de Provinciale Staten van Gelderland, loopt in Bronckhorst, Berkelland en Lochem. Hiervoor moet de helft van de 15600 aansluitingen kiezen voor glasvezel, wil het voor netwerkleverancier Reggefiber financieel haalbaar zijn.

Geschat wordt dat de aansluiting van het gehele buitengebied bij deze drie plaatsen tussen de 25 en 30 miljoen euro gaat kosten.

De gemeente Nunspeet, die al aangesloten wordt op glasvezel, peilt op dit moment of de overige kernen van de gemeente in aanmerking komen voor glasvezel van Reggefiber. Begin februari 2012 is de peildatum. De CDA-fractie van Nunspeet wil nu ook onderzoeken of het in aanmerking komt voor provinciale steun voor aansluitingen in het buitengebied.

Volgens Kleijn zoekt de provincie nog een gemeente aan de noordrand van Gelderland om een pilot te starten. Het CDA heeft het college aangespoord contact op te nemen met de gedeputeerde en Nunspeet als pilotkandidaat aan te melden.

Terug naar glasvezel nieuws overzicht

Bron: www.glasvezel.nu
Zoeken op woonplaats

Nieuws

Toch glasvezel in Castricum?

Volgens de laatste onbevestigde geruchten besta... Lees meer

Israël sluit aan op glasvezelnet

Israël krijgt een breedbandige aansluiting... Lees meer