Start aanleg zakelijk glasvezel Asten en Someren

Datum: 2012-01-20

Vier maanden geleden heeft Breedband Asten en Someren de ondernemers op de industrieterreinen benaderd over de mogelijkheden van een zakelijke glasvezel aansluiting.

Veel bedrijven hebben zich inmiddels aangemeld voor een aansluiting op het netwerk van de toekomst.

Door de vele aanmeldingen heeft Breedband besloten op korte termijn te starten met de daadwerkelijke aanleg van het zakelijke glasvezelnetwerk in Asten en Someren.

De websites www.breedbandasten.nl en www.breedbandsomeren.nl geven informatie over het product per gebied en de mogelijkheid om nog aan te melden voor een aansluiting op het glasvezelnetwerk.

Door gerichte vraagbundeling op de bedrijventerreinen kan de prijs voor de aansluiting op het glasvezelnetwerk van Breedband Asten en Someren laag worden gehouden. Dat is goed nieuws voor kleine en middelgrote ondernemers op de bedrijventerreinen. Daarmee zijn ze in staat tegen lage kosten te profiteren van de voordelen van een zakelijke glasvezelverbinding. Naast snel internet en kraakheldere telefonie is het ook mogelijk om eenvoudig meerdere vestigingen onderling te koppelen, pinnen, video vergaderen, camerabeveiliging, online backup, uitwijk diensten, ICT outsourcing etc.

De kostenbesparingen die ondernemers met deze en andere toepassingen realiseren, maken de overstap naar glasvezel extra aantrekkelijk vanuit financieel oogpunt. Zo zijn bedrijven met telefonie over Internet (VoIP) in staat tot 50% te besparen ten opzichte van traditionele telefonie. Terwijl bijvoorbeeld met het maken van online backups terugkerende investeringen in hard- en software tot het verleden behoren.

Ook gemeenten en exploitanten profiteren van de aansluiting van hun bedrijventerreinen op het glasvezelnetwerk van Breedband Asten en Someren. Daarmee wordt de aantrekkingskracht van de terreinen als vestigingsplaats voor ondernemers groter en hun concurrentiepositie sterker.

Terug naar glasvezel nieuws overzicht

Bron: www.siris.nl
Zoeken op woonplaats

Nieuws

Toch glasvezel in Castricum?

Volgens de laatste onbevestigde geruchten besta... Lees meer

Israël sluit aan op glasvezelnet

Israël krijgt een breedbandige aansluiting... Lees meer