Nederland blijft leidend in vast breedband

Datum: 2012-01-11

De International Telecommunications Union, een onderdeel van de Verenigde Naties, heeft zijn jaarlijkse rapport over 'de mondiale staat van telecommunicatie' gepubliceerd. Hierin wordt onder meer vastgesteld dat Nederland wereldwijd de absolute koploper is als het gaat om het aantal breedbandaansluitingen per 100 inwoners.

Volgens de ITU heeft Nederland per 100 inwoners 38,1 breedbandige internetaansluitingen. Hiermee laat het Zwitserland (37,9) en Denemarken (37,7) achter zich. Als het gaat om de snelheid van de breedbandaansluiting loopt Zuid-Korea voorop. Daar zijn 'bijna alle' snelle internetverbindingen voorzien van een toegangsnelheid van 10 Mbit/s of hoger. Het land is tevens de nummer één op het gebied van mobiele breedbandabonnementen: 91,1 stuks op elke 100 inwoners. Japan volgt op de tweede plek (87,8), terwijl Zweden de derde plaats (84) inneemt.

De ITU heeft tevens gekeken naar de wereldwijde penetratie van mobiele telefonie. De organisatie telt in totaal zo'n 5,9 miljard mobiele abonnementen (wereldbevolking: 7 miljard mensen). Over het algemeen is 3G de leidende netwerkinfrastructuur, op enkele landen in het Afrikaanse continent na. Daar prevaleert nog steeds de oudere 2G –technologie.

Terug naar glasvezel nieuws overzicht

Bron: www.telecom-update.nl
Zoeken op woonplaats

Nieuws

Toch glasvezel in Castricum?

Volgens de laatste onbevestigde geruchten besta... Lees meer

Israël sluit aan op glasvezelnet

Israël krijgt een breedbandige aansluiting... Lees meer