KPN stoot Franse dochteronderneming af

Datum: 2011-12-22

Telecomprovider KPN stoot zijn Franse dochteronderneming KPN France af. Het bedrijf wordt verkocht aan een Franse telecomprovider. KPN bood in Frankrijk geen diensten aan onder zijn eigen naam, maar als sim–only–provider Simyo.

KPN France wordt verkocht aan Bouygues Telecom, een Franse telecomprovider met een eigen netwerk. Dat heeft KPN bekendgemaakt. De Nederlandse telecomgigant wil niet aangeven wat Bouygues voor de overname heeft neergelegd. Volgens KPN heeft de verkoop van KPN France geen gevolgen voor klanten.

KPN bood niet onder zijn eigen naam diensten in Frankrijk aan; het deed dit onder de vlag van de sim–only–provider Simyo, die ook in Nederland actief is. Of Bouygues dat merk zal handhaven, is nog onbekend. Simyo, dat geen eigen netwerk heeft, is als virtuele provider actief op de netwerken van Orange en Bouygues. Het ligt voor de hand dat alle klanten nu op Bouygues zullen overstappen.

Volgens Wireless Federation twijfelde KPN tussen verkopen van of juist investeren in zijn Franse tak. Overigens blijft KPN nog actief op de Franse markt via zijn dochter Ortel Mobile, dat in verschillende landen actief is en zich vooral richt op migranten.

In april kondigde KPN een forse reorganisatie aan; vermoedelijk is de verkoop van KPN France onderdeel van de kostenbesparingen. In Nederland wil de telecomprovider tussen de vier– en vijfduizend banen schrappen.

Terug naar glasvezel nieuws overzicht

Bron: www.tweakers.net
Zoeken op woonplaats

Nieuws

Toch glasvezel in Castricum?

Volgens de laatste onbevestigde geruchten besta... Lees meer

Israël sluit aan op glasvezelnet

Israël krijgt een breedbandige aansluiting... Lees meer