Glashart Media en De Telegraaf lanceren Interactieve TV App

Datum: 2011-10-18

Glashart Media en Telegraaf Media Nederland brengen het nieuws van De Telegraaf naar de huiskamer via Interactieve TV. Vanaf vandaag is De Telegraaf beschikbaar op Interactieve TV via Glashart Media.

In de App zijn de bekende Telegraafrubrieken zoals Nieuws, Privé, Telesport, DFT, OverGeld, MijnBedrijf, Vrouw, Uitgaan, Reizen, Varen, Autovisie en Digitaal verwerkt. De TV–App biedt een nieuwsmix van redactionele artikelen, foto's en video's.

Stoneroos Interactieve Televisie tekent voor het functionele en grafische design en de ontwikkeling van de Interactieve TV–applicatie van De Telegraaf.

Niels Jonkman, eindverantwoordelijk voor de TV diensten bij Glashart Media, in een persbericht: ''We zijn erg blij met de samenwerking met De Telegraaf, hierdoor kunnen we een waardevolle App lanceren waarvoor onder onze klanten zeer veel belangstelling is. Het is fantastisch om televisiekijkers de mogelijkheid te geven om het nieuws van De Telegraaf te bekijken via Glasvezel. Natuurlijk in de beste kwaliteit van Nederland.''

Jan–Kees Emmer, die als adjunct hoofdredacteur van De Telegraaf verantwoordelijk is voor alle digitale activiteiten en video, is ingenomen met het platform dat Glashart biedt. ‘‘In het veranderende medialandschap zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe manieren waarop we onze verhalen kunnen vertellen. Het creëren van massabereik behoort tot het DNA van De Telegraaf en onze onderliggende merken. Traditiegetrouw vooral in print en op onze websites, maar meer en meer zetten we ook video in. Juist daarom is de applicatie van Glashart een innovatie waar we veel van verwachten.''

Annelies Kaptein, CEO van Stoneroos: ''De Telegraaf TV–App is een prachtige toevoeging in het digitale TV–product van Glashart Media. Nieuwe innovaties blijken toch telkens weer een waardevolle aanvulling te zijn op het traditionele TV kijken. Door de recente vernieuwingen, zoals uitgesteld kijken, gemist, VOD–diensten, etc. zal de TV nog lange tijd haar centrale plaats in de huiskamer behouden. Een nieuwsservice, zoals De Telegraaf TV–App is een serieuze, potentiële vervanger van het nog immers populaire Teletekst''.

Vanaf dinsdag 18 oktober 2011 biedt Glashart Media de interactieve App van De Telegraaf aan. Abonnees van de Interactieve TV–dienst kunnen de App gratis gebruiken en kunnen deze en andere interactieve Apps vinden in het hoofdmenu van hun settopbox.

De diensten van Glashart Media zijn beschikbaar via de volgende serviceproviders; XMS, Lijbrandt, Edutel, OnsNetNuenen, OnsBrabantNet, OnsNetEindhoven, KickXL, Solcon, Concepts–ICT en Tweak.

Terug naar glasvezel nieuws overzicht

Bron: http://www.nederland.broadbandtvnews.com
Zoeken op woonplaats

Nieuws

Toch glasvezel in Castricum?

Volgens de laatste onbevestigde geruchten besta... Lees meer

Israël sluit aan op glasvezelnet

Israël krijgt een breedbandige aansluiting... Lees meer