Nieuw Heeten nog steeds koploper voor glasvezel

Datum: 2011-12-02

RAALTE/OLST-WIJHE - In alle dorpen in de gemeente Raalte en Olst-Wijhe hebben de afgelopen week zich flink meer mensen aangemeld voor glasvezel.

Toch is alleen Nieuw Heeten tot op heden nog de enige kern die de kritieke grens van dertig procent heeft gehaald.

Dat blijkt althans uit de tussenstand op de website sallandopglasvezel.nl.

Als in een kern dertig procent of meer van de huishoudens zich aanmeldt, legt het bedrijf Reggefiber gratis glasvezel aan. Inwoners moeten dan een abonnement met een provider afsluiten als zij bijvoorbeeld internet en televisie via glasvezel willen.

Na Nieuw Heeten heeft Laag Zuthem nu de meeste aanmeldingen. Dit dorp staat op 22 procent en dat betekent dat in Laag Zuthem nog 10 aanmeldingen nodig zijn om de 30 procent te halen.

Raalte staat op iets meer dan 14 procent en uit deze plaats moeten nog minimaal 1236 aanmeldingen komen, wil Reggefiber glasvezel aanleggen. Vorige week had Raalte er nog 1458 nodig, dus in een week tijd hebben 222 mensen zich aangemeld.

Aanmelden hiervoor kan nog uiterlijk tot en met 17 december.

Opmerkelijk is de flinke toename in Heino. Vorige week had 8 procent van de huishoudens zich ingeschreven voor glasvezel, nu is dat 15,5 procent. Heino heeft derhalve nog 370 huishoudens nodig die 'ja' zeggen tegen glasvezel.

Klik hier voor het volledige overzicht.

Terug naar glasvezel nieuws overzicht

Bron: www.destentor.nl
Zoeken op woonplaats

Nieuws

Toch glasvezel in Castricum?

Volgens de laatste onbevestigde geruchten besta... Lees meer

Israël sluit aan op glasvezelnet

Israël krijgt een breedbandige aansluiting... Lees meer